Incubator Virtual al Studenților in zona transfrontaliera Suceava-Cernauți

Evenimente

Activitatea WP 2.2:
Titlul activitatii: Training pentru viitorii intreprinzatori cu tema Cum sa-ti construiesti modele de afaceri si planuri de afaceri

Subiectele
Activitatile desfasurate sunt detaliate dupa cum urmeaza:

Training in Suceava la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Suceava

a) In perioada 3-7 octombrie 2007 s-a desfasurat prima sesiune de training in Suceava la sediul Camerei de Comert si Industrie. Trainerii au solicitat ca prima sesiune sa se desfasoare la Suceava si nu Cernauti pentru ca echipa implicata in organizarea trainingului din Suceava sa poata pregati si trainingul din Cernauti, usurand astfel implementarea activitatii.
Pregatirile premergatoare privind sesiunii de training au fost:
- Organizarea procedurii de achizitie a serviciului de training prin lansarea unei cereri de oferta.
- Stabilirea castigatorului procedurii de achizitii si incheierea contractului.
- Selectarea participantilor. Selectia s-a facut in functie de viabilitatea ideii de afaceri prezentata in chestionarul completat in cadrul activitatii WP 2.1 Colectarea ideilor de afaceri.
- Stabilirea perioadei de sustinere a trainingului si a orarului zilnic.
- Informarea participantilor prin e-mail cu privire la data si orarul de desfasurare a cursului.
- Pregatirea mapei de curs cu materialele furnizate de catre traineri la care s-a adaugat si un rezumat al proiectului.
- Informarea firmei care a asigurat catering-ul si lunch-ul pe parcursul intregului curs.
- Amenajarea salii de desfasurarae a activitatii cu calculatoare, video-proiector, ecran, flipchart, coli albe, instrumente de scris.
- Intocmirea listelor de prezenta cu semnaturile fiecarui participant.
In cadrul sesiunii de training lectorii au impartit participantii in doua grupe pentru a lucra mai eficient. Pe parcursul desfasurarii activitasii s-au facut filmulete si fotografii cu prezentarile ideilor de afaceri ale participantilor precum si cu desemnarea castigatorilor in urma competitiei organizate de traineri. La incheierea cursului fiecare participant a primit o diploma de participare.

Training in Cernauti la sediul Academiei de Studii Financiare de Stat din Cernauti

b) In perioada 10-14 octombrie s-a desfasurat cea de-a doua sesiune de training, cu aceeasi tema, la Academia de Studii Financiare de Stat din Cernauti.
Activitatile premergatoare desfasurarii trainingului au fost s-au realizat in aceeasi ordine ca la sesiunea din Suceava. si in cadrul acestui training s-au realizat filmulete si fotografii pe parcursul celor 6 zile de training, CD-ul fiind atasat acestei raportari. La incheierea cursului fiecare participant a primit o diploma de participare. Mentionam ca in cadrul deplasarii dl. Marcel Gaftoneanu la Cernauti pentru aceasta sesiune de training, s-a oferit un laptop partenerului ucrainean pe baza procesului verbal de predare-primire incheiat si conform prevederilor din cadrul bugetului.

| Inapoi |

Activitați

t1
Acest site web nu reprezinta in mod necesar poziția oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informațiilor prezentate revine
inițiatorilor site-ului web.
Centrului de Informare al Comisiei
Europene in Romania

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei
Europene in Romania

Legaturi Utile
Comisia Europeana
Consiliul Uniunii Europene
Parlamentul European
Curtea Europeana de Justitie
Curtea Europeana de Conturi
Comitetul Economic si Social
Centrul Roman de Informare de la Bruxelles