Incubator Virtual al Studenților in zona transfrontaliera Suceava-Cernauți

Evenimente

Activitatea WP 2.1

Titlu: Colectarea ideilor de afaceri de la potentiali intreprinzatori, s-au desfasurat cele e etape de implementare, care au durat 4 luni de zile in total si anume lunile martie, aprilie si noiembrie 2007 si luna februarie 2008 .

Subiecte
Prima etapa a acestei activitati, lunile martie si aprilie 2007, s-a implementat prin efectuarea urmatoarele activitati:

a) Postarea unui anunt publicitar (comunicatul de presa) cu privire la proiectul VISEC pe paginile web ale Universitatii Stefan cel Mare: http://www.seap.usv.ro/cercetare/afis.html , CCIA Suceava: http://www.ccisv.ro/site/temp/banners/visec_mare.jpg si pagina Clubului Antreprenorial Studentesc-C.A.St: http://www.seap.usv.ro/cercetare/afis.html

b) Crearea unui afis al proiectului
Prin acest afis se fac cunoscute obiectivele, activitatile si grupurile tinta ale proiectului. Postarea acestui afis s-a facut pe paginile web ale partenerilor si a Clubului Antreprenorial Studentesc, adresele sunt mentionate mai sus.
Mentionam ca la data postarii nu am primit avizul pentru conformitatea cu Manualul de identitate vizuala a Uniunii Europene nici pentru afis si nici pentru comunicatul de presa.

c) Colectarea ideilor de afaceri
Pentru desfasurarea acestei activitati s-a realizat un chestionar care fost distribuit grupurilor tinta pe baza listelor de distributie. Prin acest chestionar am obtinut informatii legate de ideea de afacere viabila pentru regiunea de implementare a proiectului, care este principala activitate la momentul actual al posibililor participanti la traininguri.
Aceleasi activitati au fost efectuate si de partenerul ucrainean.
Pe baza acestor chestionare s-a creat o lista lunga de potentiali intreprinzatori din care sunt selectati participantii la activitatile de instruire.
Selectia participantilor la cursurile de instruire se va face in functie de disponibilitatea de a participa 6 zile consecutiv la cursurile de instruire si de viabilitatea ideii de afaceri. Acest lucru va fi stabilit pe baza indicatorilor oferiti de Directia Judeteana de Statistica Suceava privind dezvoltarea economica a regiunii ce va fi comparata cu statisticile din alte regiuni membre ale Uniunii Europene si de pe site-uri specializate in informatii de afaceri.

Prin aceasta activitate s-a facut publicitate si in privinta implementarii proiectului VISEC si ne-am creat si lista lunga cu potentiali participanti la sesiunile de instruire, din care vom alege un numar de 21 de persoane (in a doua etapaa se vor selecta inca 21 de participanti).

In a doua etapa a acestei activitati, lunile noiembrie 2007 si februarie 2008, s-au colectat idei de afaceri in luna noiembrie, efectuandu-se in acest sens o deplasare in orasul Vatra Dornei pentru colectarea de chestionare. Persoanele care au efectuat deplasarea sunt dl. Marcel Gaftoneanu, dra. Otilia Albu si dna. Mariana Lupan care au participat la o intalnire a consiliului local cu reprezentati ai mediului de afaceri din Vatra Dornei.
In luna februarie s-au colectat idei de afaceri de la studentii din campusul Universitatii Stefan cel Mare Suceava

| Inapoi |

Activitați

t1
Acest site web nu reprezinta in mod necesar poziția oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informațiilor prezentate revine
inițiatorilor site-ului web.
Centrului de Informare al Comisiei
Europene in Romania

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei
Europene in Romania

Legaturi Utile
Comisia Europeana
Consiliul Uniunii Europene
Parlamentul European
Curtea Europeana de Justitie
Curtea Europeana de Conturi
Comitetul Economic si Social
Centrul Roman de Informare de la Bruxelles